Start-up haalt drie miljoen op voor ontwikkeling bidsoftware

Altura wil AI-revolutie ontketenen in de wereld van biedingsmanagement.

Het IT-bedrijf Altura heeft drie miljoen euro opgehaald. Het bedrijf ontwerpt software voor geautomatiseerde biedingsprocessen. Overheidsinstanties, private en publieke organisaties gebruiken steeds vaker formele inkoopprocedures, zoals een Request for X (RFX) om een opdracht in te vullen.

Deze processen staan bekend om hun complexiteit en de enorme hoeveelheid documentatie die van deelnemers wordt gevraagd.

Altura ontwikkelde software om het volledige proces rondom het maken en managen van voorstellen te vereenvoudigen met behulp van AI. Over vijf jaar ziet het werkveld op het gebied van RFX en aanbestedingen er volgens Altura compleet anders uit. Alle handmatige taken worden opgelost met kunstmatige intelligentie en contextuele data van bedrijven.

Met de investering van drie miljoen euro hoopt het bedrijf het speelveld in de wereld van voorstelprocedures voorgoed te veranderen.

Altura lanceerde de eerste versie van haar software twee jaar geleden. Het bedrijf vond in Curiosity Venture Capital een geïnteresseerde investeerder. Fortino Capital is de co-investor. Met het groeigeld gaat Altura de software verder verbeteren.

Er zal daarvoor flink worden geïnvesteerd in tech-personeel. Het plan is om meer producten te implementeren en meer kwalitatieve support te leveren om zo een perfect gestroomlijnd proces te kunnen inrichten.

“Wij hebben de hele markt onderzocht op het gebied van AI in bidsoftware en zien dat Altura de beste partij is”, aldus Herman Kienhuis, managing partner bij Curiosity VC. “Ze gebruiken nieuwe AI-technologieën voor het vinden en analyseren van tenders en RFP’s, voor het automatiseren van tijdrovende handmatige taken en ook als co-piloot voor het schrijven van voorstellen. Met dit groeikapitaal kunnen ze hun productontwikkeling en commerciële uitrol versnellen.”

Gerelateerde artikelen