Start-up Basecamp Eco koopt resort in Amsterdam

Het bedrijf uit IJmuiden mikt op wereldwijde groei van ecotoerisme.

Het boetiekhotel The Unbound Amsterdam is overgenomen door Basecamp Eco-resorts, een jong bedrijf dat zich richt op ecotoerisme. De deal volgt nadat het management van The Unbound afgelopen zomer reeds werd overgenomen.

De deal past in een serie overnames door Basecamp Eco, dat nu zeven parken bezit. Een deel daarvan is nog in ontwikkeling. Het in IJmuiden gevestigde bedrijf is opgericht in 2020 en mikt op de groei van ecotoerisme. In 2022 gaf het bedrijven certificaten van aandelen uit, om groei te financieren.

“In Amsterdam geldt al enige tijd een hotelstop, er komen geen bedden meer bij. Daar profiteren we als Basecamp van en de eigenaren van de huisjes ook. Het is, gezien de locatie en bezettingsgraad, zeer interessant om te investeren in een woning op het terrein”, aldus Eelke Pollé, CCO en mede-eigenaar van Basecamp Eco.

De locatie betreft een resort in een natuurrijke omgeving in het westen van Amsterdam. De tiny villa’s en cabins op het terrein zijn te koop voor belanghebbenden. Basecamp Eco heeft ook resorts in IJmuiden aan Zee, Tanzania, Sardinië en Bali.

Gerelateerde artikelen