Standard Investment neemt Staples Benelux over

Kantoorartikelenleverancier Staples Europe heeft zijn Benelux-tak aan de Nederlandse investeringsmaatschappij Standard Investment verkocht. Vorige maand nam de investeerder Office Centre al over, een branchegenoot van Staples.

De omzet van beide bedrijven is in de coronacrisis flink gedaald. Naast de crisis is er sprake van een trend: bedrijven digitaliseren hun werkprocessen en bestellen steeds minder pennen, potloden en kladblokken. Ook de concurrentie met onlinebedrijven als Bol.com en Amazon is moordend.

Hendrik Jan ten Have, partner bij Standard Investment, ziet de overnames van de branchegenoten niettemin als een kans. "Steeds meer mensen gaan als gevolg van de coronacrisis thuiswerken, dat is blijvend. Aan de ene kant is dat een bedreiging, maar aan de andere kant verwachten werknemers ook een goede thuiswerkplek en daarbij zijn weer artikelen nodig."

Staples Benelux, dat voortaan kortweg Staples zal heten, was samen met Office Centre vorig jaar goed voor een omzet van zo'n 300 miljoen euro, zegt Ten Have. Over de winstcijfers doet hij geen uitspraken, maar hij wil wel kwijt dat de kasstroom positief was, "ook in coronatijd". Financiële details van de overnames worden niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen