Standard Investment neemt Infra Foodbrands over

De investeringsmaatschappij Standard Investment neemt Infra Foodbrands over.

Standard Investment is een investeringsmaatschappij gericht op bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf met een ondernemingswaarde tot 100 miljoen euro. De in 2004 opgerichte firma heeft kantoren in Amsterdam, Brussel en Stockholm en gelooft in directe en actieve betrokkenheid bij de bedrijven waarin zij participeert. 

Eerder nam Standard Investment al Riedel, Beyond Brands, Hero Sappen en Healthy People over. Met de acquisitie van Infra Foodbrands versterkt het bedrijf zijn positie in de sappenmarkt. De sappen- en drankenportfolio van Standard Investment is met een jaarproductie van ruim 250 miljoen liter de tweede in haar segment in Nederland.

Infra Foodbrands richt zich met de merken Maaza, Sunland en Limondaine op de internationale markt voor vruchtendranken en -sappen. Het bedrijf, dat kantoor houdt in Amsterdam, is actief in 42 landen in Europa, West-Afrika, Noord-Amerika en het Caribisch gebied. Er werken 10 mensen bij Infra Foodbrands dat met een jaarlijkse productie van zo’n 30 miljoen eenheden (15 miljoen liter) vruchtensappen en -dranken een omzet van 16 miljoen euro realiseert.

Gerelateerde artikelen