Stakingen tegen overname Hes Beheer

Circa 100 werknemers van Hes Beheer voeren actie tegen de mogelijk overname door Hestya Energy. Dat meldt vakbond FNV Bondgenoten in een persbericht. Ook CNV Vakmensen is tegen een mogelijke overname van Hes Beheer door Hestya. Middels de actie willen de werknemers een signaal afgeven aan Hes Beheer om de aandelen niet te verkopen aan Hestya.
Op 14 februari kondigde het concern aan dat Chief executive officer Harmen Sliep zijn functie als CEO en lid van het management team neerlegde. Dat schrijft persbureau Dow Jones. Half september gaf het concern aan in gesprek te zijn met Hestya over een mogelijke overname. Sinds eind november voeren de twee bedrijven exclusieve gesprekken. Destijds werd tevens gemeld dat grootaandeelhouders van HES Beheer, goed voor 58% van het uitstaand aandelenkapitaal, hun aandelen reeds hebben toegezegd tegen een prijs van 45 euro per aandeel. Die prijs vertegenwoordigt een premie van 13% op de slotkoers per aandeel op 12 september 2013.
  
HES Beheer is houdstermaatschappij van bedrijven die logistieke diensten in havens verlenen. Stuwadoren is de kernactiviteit. Het gaat om het lossen en laden van droge en natte bulkproducten in en uit zeeschepen, coasters, lichters, treinen en vrachtauto’s en om grootschalige open en gesloten opslag. Deze bulkproducten zijn voornamelijk bestemd voor industriele eindgebruikers en worden onder meer gebruikt als grondstoffen voor de energiemarkt, de staal- en aluminiumindustrie en de voedingsmiddelenindustrie.
 
Op jaarbasis wordt door de bedrijven binnen de HES-groep 60 a 70 miljoen ton aangevoerde tonnen gelost. Het leeuwendeel van de activiteiten ligt in Nederland. Daarnaast is de vennootschap actief in het Verenigd Koninkrijk. Een van de minderheidsdeelnemingen heeft vestigingen in elf verschillende landen, waaronder Frankrijk, Belgie en Polen. Dit bedrijf heeft stuwadoren en binnenvaart als kernactiviteiten. 
  
 
Gerelateerde artikelen