Squarefield maakt vier benoemingen bekend

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 13:05
Squarefield versterkt team met benoeming van Floris Pot, Jochen Boxheimer, Hein Godschalx en Marc Staal.

Squarefield kondigt de benoeming aan van drie nieuwe ervaren partners (Floris Pot, Jochen Boxheimer en Marc Staal) en een senior-adviseur (Hein Godschalx).

Jochen en Hein werkten eerder bij NIBC, terwijl Floris en Marc vanuit ING en Rabobank komen werken. Met deze toevoegingen zal Squarefield verder bouwen aan zijn positie als de leidende onafhankelijke adviseur voor bedrijfsfinanciering en schulden, gericht op alle internationale voedingsmiddelen-, dranken- en landbouwindustrieën.

Floris, Jochen, Marc en Hein brengen bijna een eeuw aan internationale Food, Beverage & Agricultural, M&A en financieringservaring samen met een ongeëvenaard wereldwijd netwerk. De nieuwe benoemingen zijn volledig in lijn met de ambitie van Squarefield om het bedrijf internationaal verder te laten groeien naast hun zakelijke klanten en vertrouwde private equity-klanten.

Om hun internationale activiteiten verder te versterken, zal Squarefield ook een kantoor openen in Frankfurt am Main, Duitsland. In de afgelopen jaren is Squarefield zeer succesvol geweest in het opbouwen van een aanzienlijk Duits klantenbestand en onder leiding van Jochen zal het een toegewijd team opzetten om zijn lokale aanwezigheid in de DACH-regio verder uit te breiden.

Floris Pot was voorheen verantwoordelijk voor Food & Agri bij ING Corporate Finance, zowel in Europa als in Azië. Hij heeft een sterk trackrecord van meer dan 30 succesvolle aan- en verkooptransacties over de hele wereld. Bovendien brengt hij aanvullende expertise in verschillende soorten transacties, waaronder openbare biedingen, carve-outs, IPO's en claimemissies.

Jochen Boxheimer is een bankier met een sterk netwerk in de Food & Agri-sector die al meer dan 20 jaar oplossingen biedt op het gebied van corporate banking en strategisch advies bij UniCredit, Rabobank en meest recentelijk bij NIBC. Naast zijn focus op dranken, zal Jochen het kantoor in Frankfurt leiden en verantwoordelijk zijn voor de activiteiten van Squarefield in de DACH-regio.

Marc Staal heeft meer dan 23 jaar gewerkt in verschillende Investment & Corporate Banking-functies bij VDBG, NIBC en Rabobank. Gedurende die jaren is hij betrokken geweest bij het ontstaan en uitvoeren van vele (inter-)nationale M&A en financieringstransacties in de wereldwijde Food & Agri-industrie. Zijn focus lag voornamelijk op de up- en midstream Food & Agri-toeleveringsketen, die een brede groep bedrijven, coöperaties en handelaren omvat die actief zijn in landbouwgrondstoffen, primaire verwerking en inputproductie.

Hein Godschalx heeft een levenslange achtergrond in investment banking met een sterke focus op de Food & Agri-industrie. Tijdens zijn loopbaan bij JPMorgan, Rabobank, Mees Pierson en NIBC is hij betrokken geweest bij vele advies- en financieringstransacties, waarbij hij warme relaties opbouwde en een diepgaand begrip had van de verschillende segmenten van de bredere Food & Agricultural-industrie.

Edwin Nobels – Mede-oprichter van Squarefield zei: “We zijn erg verheugd ze allemaal aan boord te hebben. De diepgaande ervaring, kennis en het wereldwijde netwerk dat ze met zich meebrengen, zullen ons groeiende team van ervaren Food, Beverage & Agricultural-specialisten aanvullen. Dit is gewoon weer een stap in onze ambitie om dicht bij onze gewaardeerde klanten in Europa te zijn, vooral in die gebieden waar de Food, Beverage & Agricultural-activiteiten een sleutelrol spelen. We zijn er zeker van dat hun bijdrage aan Squarefield zeer gunstig zal zijn voor onze klanten bij het realiseren van hun strategische ambities. "

Meer informatie over Floris, Jochen, Marc en Hein is beschikbaar op de website van het bedrijf: https://www.squarefield.com/team
 

Gerelateerde artikelen