SPS Commerce neemt TIE Kinetix over

Laatst bijgewerkt: 27 July 2023 17:00
TIE verkoopt voor ruim 68 miljoen alle activiteiten en blijft als lege beurshuls over.

Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde softwarebedrijf TIE Kinetix verkoopt al zijn activiteiten aan branchegenoot SPS Commerce. Met de deal is meer dan 68 miljoen euro gemoeid.

Het in 1987 opgerichte TIE Kinetix is een grote speler op het gebied van zogeheten e-factureren en oplossingen voor het verzenden van documenten over het internet. Met het in 2016 gelanceerde FLOW heeft de onderneming daar een speciaal op de cloud gebaseerd platform voor. Met aanwezigheid in Nederland, Duitsland en Frankrijk richt het bedrijf zich vooral op continentaal Europa. SPS zit in Noord- en Zuid-Amerika en Azië en ziet in de overname daarom een goede kans om zijn markt verder uit te breiden.

TIE Kinetix-baas Jan Sundelin is verheugd over de transactie. “Ik ben erg blij met de mogelijkheid voor TIE Kinetix om deel uit te maken van een marktleider als SPS. Het biedt een uitstekende basis voor verdere groei.” E-facturatie betreft volgens zijn bedrijf ook een markt die komende jaren waarschijnlijk sterk zal groeien.

Naar verwachting krijgen aandeelhouders in september nog de kans om te stemmen over de deal. TIE Kinetix, gevestigd in Breukelen, zegt al van ongeveer twee derde van de eigenaren toezeggingen binnen te hebben dat ze de deal steunen. Het is de bedoeling dat de onderneming na de verkoop van activiteiten doorgaat als lege beurshuls.

Gerelateerde artikelen