Spotler slaat nieuwe slag

Tweede overname binnen een maand.

Spotler Group neemt Wireless Services uit Utrecht over en verwerft daarmee een specialist in sms en instant messenging.

Het is niet bekendgemaakt hoeveel Spotler voor de overname betaalt.

De overname speelt in op de toenemende behoefte van marketing- en klantenserviceprofessionals om te communiceren via elk gewenst kanaal, zo klinkt de uitleg. Het bedrijf exploiteert twee labels: Wireless Services en Eazy.im.

Sinds de oprichting in 1998 wordt Wireless Services gezien als pionier in de messaging markt. Met een initiële oplossing voor het versturen van internationale SMS-berichten, waarbij meer dan 100 miljoen berichten per jaar werden verwerkt, ontwikkelde het integraties met chatbots, sociale media, WhatsApp en alle grote berichtenplatforms. Organisaties gebruiken het platform om een consistente klantervaring voor alle kanalen te bieden. Functies zoals single dashboard, geünificeerde inbox, intelligente query routing en CRM-integratie maken het leven eenvoudig voor klantenserviceteams. Klanten zijn onder meer Rituals, Vodafone, Philips, BMW en bloomon.

Eerder deze maand maakte Spotler de overname bekend van de zoek- en vindspecialist Sooqr, ook uit Utrecht.

Tot de merken binnen Spotler Group behoren verder: Spotler, Tripolis, Squeezely, Pure360, Flowmailer en OBI4wan. Samen bedienen zij meer dan 4000 klanten in vijftien landen en verzenden zij meer dan achttien miljard berichten per jaar. Spotler Group doorliep eind 2022 een financieringsronde van dertig miljoen euro.
 

Gerelateerde artikelen