Speelgoedketen ToyChamp koopt concurrent

Colruyt stoot de verliesgevende ketens Dreamland en Dreambaby af.

ToyChamp versterkt haar positie in België flink met de overname van de Belgische speelgoedketen Dreamland. De Colruyt Group, bekend van de gelijknamige supermarktketen in België, heeft de kwakkelende keten afgestoten. ToyChamp heeft in Nederland 25 vestigingen en negen in België. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt. 

Dreamland bezit bijna vijftig winkels in België, maar is in het slop geraakt. Volgens Belgische media gaan er zes winkels sluiten en staan er bijna tweehonderd banen op de tocht. Ook de keten Dreambaby maakt deel uit van de deal. De babyzaak heeft 31 winkels in België, waar het ook slecht mee gaat. Vijf winkels van Dreambaby gaan dicht. Colruyt houdt een aandeel van 25 procent in de twee ketens.

ToyChamp is een Belgisch familiebedrijf, maar groeit vooral in Nederland. In februari werd nog een nieuwe vestiging geopend in Emmen. Vier jaar geleden verkocht Intertoys acht voormalige Toys ‘R’ Us-winkels  aan ToyChamp. De omzet bedraagt 75 miljoen euro omzet, met zestien procent brutowinst.

Belgische media schrijven dat de speelgoedmarkt in het land vorig jaar is gekrompen met zeven procent. De familie Nolmans geldt als specialist in de branche, actief sinds de jaren tachtig. De winkels richten zich op de verkoop in fysieke winkels. 

 

Gerelateerde artikelen