Sonova rondt aankoop AudioNova af

Het Zwitserse Sonova heeft de aankoop van hoorapparatenwinkelketen AudioNova afgerond. Dat maakte Sonova donderdag bekend.

AudioNova was in handen van de beursgenoteerde investeerder HAL, die de activiteiten voor 830 miljoen euro verkocht. AudioNova, dat in Nederland begon onder de naam Schoonenberg in 1926, telt meer dan 1300 winkels in acht Europese landen. Zo is het naast Nederland ook actief in Italië, België, Polen, Duitsland en Frankrijk.

HAL liet in een eigen persverklaring weten dat een netto boekwinst wordt behaald op de transactie van 490 miljoen euro (6,24 euro per aandeel). Eerder had HAL nog aangegeven dat dit een bedrag van circa 470 miljoen euro ofwel 6,15 euro per aandeel zou zijn.

Sonova is onder meer bekend van de merknamen Phonak en Unitron waarmee het hoortoestellen, accessoires en draadloze communicatietoepassingen levert aan gehoorwinkels in Nederland. Verder heeft Sonova vijftien winkels onder de naam Connect Hearing.

Toezichthouder ACM ging onlangs onder voorwaarden met de deal akkoord. Er moesten wat winkels afgestoten worden. In 2000 kwam AudioNova in handen van HAL.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen