Soly maakt internationale spurt na ophalen van 30 miljoen

ABP en Shell zien volop brood in het negen jaar oude zonne-energiebedrijf.

Het Nederlandse zonne-energiebedrijf Soly blijft internationaal doorgroeien. Dankzij het ophalen van 30 miljoen euro bij investeerders breidt de onderneming van de broers Patrick en Milan van der Meulen internationaal verder uit. Daarmee gaat het aantal landen waar Soly actief is snel van vijf naar tien.

De kapitaalverhoging werd geleid door het internationale klimaat venture capital bedrijf ArcTern Ventures in samenwerking met het Amerikaanse Fifth Wall, de grootste vermogensbeheerder die zich richt op het  koolstofvrij maken van de huidige gebouwde wereld. Bestaande investeerders Shell Ventures en het pensioenfonds ABP completeerden de ronde.

Het in 2013 opgerichte Soly kreeg afgelopen jaar te maken met de dalende vraag naar zonnepanelen. Maar mede door de internationale groei, steeg de omzet. In Nederland liggen volgens de broers Van der Meulen al veel zonnepanelen. In andere landen is voor Soly dan ook meer groei te behalen. Ook liggen de winstmarges daar hoger, door minder concurrentie. Dit jaar start de onderneming in Italië, Oostenrijk, Zwitserland en Spanje. In 2025 volgen Frankrijk en de Scandinavische landen.

Gerelateerde artikelen