Sogelink trekt nieuw kapitaal aan

CVC Capital en Keensight Capital investeren in softwarebedrijf voor de bouw.

Private equity-bedrijven CVC Capital Partners en Keensight Capital investeren samen in Sogelink, een Europese leverancier van software voor professionals op het gebied van infrastructuur, bouw en vastgoedbeheer.

Sogelink, in Nederland actief met de merken Locatiqs, GOconnecIT en Geodan, is een aanbieder van software, cloud- en mobiele oplossingen voor de digitalisering van de infra- en bouwsectoren. Het softwareaanbod van Sogelink digitaliseert elke stap van het bouwproces: het ontwerp van de infrastructuur, controles vóór de bouw, bouwbeheer en risico’s na de bouw. Het bedrijf heeft een omzet van meer dan 120 miljoen euro, een EBITDA van 50 miljoen euro, heeft meer dan 600 mensen in dienst in zes landen en bedient meer dan 18.000 bedrijven met 220.000 gebruikers.

Sinds de meerderheidsinvestering door Keensight, samen met Naxicap Partners, in 2019, heeft Sogelink haar positie in de constructiontech sector versterkt door duurzame innovatie, continue productontwikkeling en geografische expansie. De positie van het bedrijf als pan-Europese kampioen heeft zich vertaald in een omzetgroei met dubbele cijfers en een sterke margeverbetering. Naast een sterke organische groei zette de onderneming de Europese consolidatie voort, onder meer door de overname van Locatiqs, Geodesial en Focus Software.

Lees ook: ‘Investeringscriteria? Dat trackrecord van succes, groei en winstgevendheid’

Gerelateerde artikelen