Sogelink neemt LOCATIQS over

Softwarebedrijf Sogelink heeft branchegenoot LOCATIQS overgenomen. 

Keensight Capital, de meerderheidsaandeelhouder van Sogelink, en Main Capital Partners, de meerderheidsaandeelhouder van LOCATIQS sinds 2017, hebben met beide managementteams samengewerkt om deze overname mogelijk te maken. 

LOCATIQS is de grootste Nederlandse specialist in softwareoplossingen en advisering voor geografische informatiesystemen ("GIS") en field service management ("FSM"). Sogelink biedt software voor bouwbedrijven, netbeheerders en overheden. 

De combinatie van de twee ondernemingen creëert een Europese leider op meerdere markten voor constructietechnologie. De gecombineerde groep geeft verder invulling aan de strategie van Sogelink om het meest innovatieve Europese constructietechnologiebedrijf te zijn en klanten een volledig pakket aan oplossingen te bieden. Deze variëren van geavanceerde ontwerp- en engineeringoplossingen voor alle netwerk- en civiele infrastructuren, een unieke toolbox voor toepassingen in het veld tot geïntegreerde oplossingen die gebruik maken van locatie-intelligentie om complexe ruimtelijke uitdagingen op te lossen.

Gerelateerde artikelen