SnappCar lijft Duitse autoverhuurder tamyca in

Het autodeelplatform SnappCar lanceert vandaag zijn diensten in Duitsland. Dankzij een overname van de grootste Duitse branchegenoot tamyca is het bedrijf uit Utrecht met 400.000 deelnemers in Nederland, Denemarken, Zweden en Duitsland de op één na grootste binnen zijn branche in Europa.

Met deze overname hoopt SnappCar een nieuwe stap te zetten naar vijf miljoen minder auto’s in 2022 met meer leefruimte in stedelijke gebieden en minder CO2-uitstoot tot gevolg. SnappCar doet dit met de steun van kersverse aandeelhouder Europcar, Autobinck Group en de Deense Startup studio Founders.

"Tamyca heeft altijd een goede reputatie gehad in het thuisland. We willen de dienstverlening aan de Duitse deelnemers van het platform zo naadloos mogelijk voortzetten, voordat we deze uitbreiden", zegt Victor van Tol, CEO van SnappCar. "Dat houdt in dat we de afgelopen weken veel aandacht hebben besteed aan een goede integratie van beide platforms. Inmiddels hebben we alle voormalige tamyca gebruikers verhuisd naar ons Duitse platform en zijn de eerste transacties een feit. We hebben daarnaast geïnvesteerd in een team in Duitsland, zodat we vanuit ons kantoor in Berlijn de Duitse community goed kunnen bedienen."

De komende jaren zet SnappCar verder in op het aantrekken van autobezitters, onder meer via technologische innovaties.

Gerelateerde artikelen