Smile Invest stapt in Hospidex als partner voor verdere groei

Smile Invest neemt een participatie in Hospidex, een logistiek dienstverlener voor de gezondheidszorg. Smile Invest investeert naast Managing Directors Hendrik Seghers en Francis Gielen, die een belangrijk belang behouden. 

Hospidex is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in de invoer, distributie en commercialisering van medisch materiaal in West-Europa. Het biedt totaaloplossingen aan, zowel voor eindgebruikers in de thuisomgeving als voor professionals in ziekenhuizen, rust- en verzorgingstehuizen, medische speciaalzaken en apothekers. Het richt zich op specifieke domeinen van de gezondheidszorg: gezondheid en welzijn thuis, het meten van vitale parameters (zoals bloeddruk, hartslag, zuurstofsaturatie en temperatuur), het voorkomen en verzorgen van doorligwonden en het veilig verwijderen van medisch afval, zoals gebruikte naalden (of de verpakking van medisch afval). 

Hospidex heeft eigen vestigingen in Frankrijk en Nederland en is daardoor goed op de hoogte van de ontwikkelingen op de lokale markten. Daarnaast worden activiteiten in heel Europa ondersteund, met sterke aanwezigheid in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De onderneming realiseerde in 2020 zo’n 30 miljoen euro omzet met 45 medewerkers.

Smile Invest (Smart Money for Innovation Leaders) is een Europese investeringsmaatschappij die opereert vanuit in Leuven en Den Haag met €350 miljoen kapitaal onder beheer, gefinancierd door 40 ondernemende families met een lange termijn focus op innovatieve groeibedrijven. Smile Invest richt zicht op bedrijven actief in technologie, healthcare en digital services.

Gerelateerde artikelen