Smile Invest partner ‘Rovers’

Smile Invest verwerft een meerderheidsaandeel in Rovers Medical Devices.

‘Rovers’ geldt als wereldwijd marktleider in de ontwikkeling en productie van medische producten voor celafname. De investering zal de verdere groei faciliteren, met name door productontwikkeling en het uitbouwen op de wereldwijde verkoopkanalen. Rovers ontwikkelt en produceert medische producten die gebruikt kunnen worden voor celafname op het gebied van cytologische analyse en bacteriologische-, HPV-, virus- en DNA testen.

De producten worden voornamelijk gebruikt bij screening op baarmoederhalskanker. Vanuit het hoofdkantoor en productiecentrum in Oss levert Rovers aan meer dan vijftig landen. De producten van het bedrijf zijn tot op heden bij ruim een half miljard vrouwen gebruikt voor het screenen op baarmoederhalskanker.

Belangrijke speler

CEO en aandeelhouder Meindert Zwart heeft Rovers gepositioneerd als belangrijke speler in de markt voor medische celafname producten. Die producten hebben consistent uitstekende beoordelingen verkregen in medische literatuur en worden gebruikt in combinatie met test kits van grote medisch technologische bedrijven. 

Meindert Zwart zal aanblijven en naast Smile Invest mee investeren in de transactie: “De komst van Smile Invest als nieuwe investeerder biedt ons de mogelijkheid om onze positie in de markt te verstevigen en de organisatie voor te bereiden op toekomstige groei. De ervaring die Smile Invest heeft in de medische sector en de toegang tot succesvolle ondernemers in die sector is van grote waarde voor ons.” 

Zelfafname producten

Ivo Vincente en Thomas Dewever, managing partners bij Smile Invest voegen hieraan toe: “Rovers Medical Devices heeft zichzelf weten te positioneren als de referentie in haar markt. Met de ontwikkeling van nieuwe zelfafname producten is Rovers in staat in te spelen op een veelbelovende ontwikkeling in de markt. Meer dan 40% van de vrouwen in ontwikkelde landen worden nog steeds niet met regelmaat getest op baarmoederhalskanker. Rovers kan een belangrijke rol spelen in het verlagen van de drempel voor screening in ontwikkelde landen en de mogelijkheid bieden aan medische professionals om deze testen in minder ontwikkelde landen in te voeren.” 

Smile Invest is een Europees evergreen investeringsfonds van €350 miljoen met een lange termijn focus op innovatieve groeibedrijven in de Benelux, gefinancierd door een 40-tal ondernemersfamilies.
 

Gerelateerde artikelen