Smile Invest neemt belang in SmartSD

Investeringsfonds Smile Invest neemt een aandeel in SmartSD. 

Dat heeft de investeerder vandaag bekend gemaakt. De participatie moet de groei in het bedrijf verder facilititeren, vooral in de Franse markt. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Het gaat om de eerste investering van het vorig jaar door een groep familiale ondernemers opgerichte Smile Invest. Het investeringsfonds richt zich met een lange termijn focus op innovatieve groeibedrijven in de Benelux. Het heeft inmiddels 350 miljoen euro aan fondsen opgebouwd. 

Smile Invest is het idee van de in Vlaanderen bekende ondernemer Urbain Vandeurzen, die techbedrijf LMS groot maakte en voor honderden miljoenen heeft verkocht aan Siemens. Urbain Vandeurzen is juryvoorzitter van de M&A Awards in België georganiseerd door Alex van Groningen / MenA.be.  

SmartSD is marktleider in de Benelux op het gebied van security-oplossingen, zoals camerabewaking, inbraak- en branddetectie en toegangscontrole systemen voor de professionele markt. Het bedrijf heeft vestigingen in Breda (hoofdkantoor), Wilrijk (België) en Parijs. Het huidige management heeft het bedrijf in 2008 opgericht, waarnaa het in 2015 volledig verzelfstandigde en sterk groeide. De omzet bedroeg in 2017 meer dan €50 miljoen.

Naast Smile Invest zullen vrijwel alle huidige aandeelhouders aanblijven, waaronder het management. Door de komst van de investeerder wil het bedrijf verder investeren in “het businessmodel, marktpositie en verdere uitbouw van de onderneming”, aldus Stefan Schreurs, Sales Director van SmartSD. “De ervaring die Smile Invest met zich meebrengt is voor SmartSD zeer waardevol en zal een solide basis leggen voor de verdere (internationale) groei en ontwikkeling van het bedrijf.”

Volgens Ivo Vincente en Bart Cauberghe, managing partners bij Smile Invest, past SmartSD uitstekend binnen de investeringsfilosofie van Smile Invest. “Wij zijn immers gefocust op bedrijven met een stevige marktpositie, die gebaseerd is op innovatieve technologie in een groeiende markt. Wij zien, net als het ervaren management, nog veel kansen in de eindmarkt van SmartSD.”
 

Gerelateerde artikelen