SMG Holding brengt hoteldochter naar de beurs

De Sircle Hospitality Group krijgt een beursnotering in Frankfurt.

Investeerder SMG Holding, gevestigd in Amsterdam, brengt Sircle Hospitality Group naar de beurs, een Europese lifestyle hospitality group. De notering aan de Frankfurt Stock Exchange staat gepland voor het tweede kwartaal van 2024. De Sircle Hospitality Group is eveneens in Nederland gevestigd.

De waarde van de onderneming wordt na de beursgang geschat op ongeveer 250 miljoen euro, met een totale waarde van het vastgoedportfolio van meer dan 400 miljoen euro. Sircle Hospitality Group wil het kapitaal gebruiken voor uitbreiding van het portfolio en nieuwe investeringen.

In aanloop naar de beursgang hebben Sircle Hospitality Group en het reeds beursgenoteerde SMG European Recovery, een dochteronderneming van SMG Holding, een fusieovereenkomst gesloten. Met het afronden van de fusie in het tweede kwartaal van 2024 wordt de naam van het bedrijf veranderd in Sircle SE, en worden nieuwe aandelen uitgegeven. De oprichter van SMG, Stefan Petrikovics, wordt aangesteld tot vicevoorzitter van de raad van commissarissen.

Gerelateerde artikelen