Slimme kluis naar Duitsland

RCCS groeit mede dankzij overname SecurCash.

Geldtransporteur RCCS gaat met zijn slimme kluizen naar Duitsland. Het bedrijf uit Waddinxveen heeft hiervoor bijna 10 miljoen euro gekregen van meerdere investeerders, waaronder ING. RCCS wil uiteindelijk meerdere Europese markten betreden.

De slimme kluizen van RCCS verschillen van traditioneel waardetransport. Als een winkelier zijn geld aan RCCS overhandigt, krijgt hij het al binnen een dag op zijn bankrekening gestort. Daarnaast kunnen de kluizen van RCCS vals geld detecteren en is er een geavanceerd beveiligingssysteem tegen inbraak.

De geldtransporteur deed al meerdere testen bij de oosterburen, onder meer bij Domino's Pizza, Subway en enkele tankstations. Ook sloot RCCS een aantal deals met grote winkelketens in Duitsland. Het bedrijf heeft ook al een vergunning binnen om er met zijn "lichte wagens" te rijden, in plaats van de gebruikelijke zwaar gepantserde voertuigen.

De Nederlandse waardetransporteur is afgelopen halfjaar flink gegroeid, meldt RCCS verder. Dat dankt de onderneming onder meer aan een overname van honderden klanten, winkeliers en groothandelaars van zijn failliete branchegenoot SecurCash.
 

Gerelateerde artikelen