Sitra neemt grootste tankwagenoperator van UK over

Het transportbedrijf wil via overnames naar een omzet van een half miljard.

Het Belgische transportbedrijf Sitra neemt Abbey Logistics in Groot Brittannië over. De deal is volgens CEO David Saelens bedoeld om van de Sitra Groep de grootste levensmiddelentransporteur van Europa te worden. Het bedrijf is ook in Nederland actief, met een vestiging in Rotterdam.  De onderneming is gespecialiseerd in het vervoer van levensmiddelen via tankwagens. De omzet is 165 miljoen euro.

Abbey Logistics is ongeveer half zo groot als Sitra, met een omzet van 85 miljoen euro. De voorbije jaren groeide het onder nieuwe aandeelhouders uit tot de grootste tankwagenoperator van het VK. Hoeveel Sitra voor de overname neertelt, werd niet bekendgemaakt.

Sitra financiert de groei via de investeerder Creafund. Sinds de instap van Creafund is Sitra in omvang verdubbeld. Vorig jaar nam Sitra het Italiaanse Ricotto over. “Er rolt een overname- en fusiegolf over de sector en Sitra wil zijn rol als consolidator in deze sector spelen”, aldus CEO Saelens. “Om verdere groei te verzekeren zijn zulke overnames belangrijk.” Het transportbedrijf heft nog meer overnameplannen in Europa. Tegen 2026 wil het bedrijf een half miljard euro omzet boeken.

Gerelateerde artikelen