Simmons & Simmons adviseert bij acquisitie De Eemhof

Fransen nemen na Port Zélande ook park aan Eemmeer over.

Het internationale advocatenkantoor benadrukt dat de koop van CenterParcs De Eemhof door de Franse fund manager Atream SAS illustratief is voor de ontwikkelingen in de Nederlandse onroerend goed-markt en de toenemende interesse van buitenlandse partijen om in recreatieparken te investeren.  

Corporate M&A-partner Rob Hendriks van Simmons & Simmons: “Dit was een complexe en veelzijdige deal en ons team heeft hard gewerkt om er zeker van te zijn dat de onderhandelingen resulteerden in een solide belegging voor Atream SAS en diens investeerders en tot een succesvolle overname in Nederland.”

Bij de acquisitie gaat het om ongeveer 340 vakantiewoningen, vijftig hotel appartementen en alle faciliteiten van CenterParcs De Eemhof, waaronder een golfbaan en een jachthaven. Koper Atream SAS is een fund management company, gespecialiseerd in onroerend goed en optredend namens intsititutionele beleggers en private investeerders.

De aankoop van De Eemhof in Zeewolde past naadloos in de aankoopstrategie van de Fransen; grensoverschreidende overnames. In Nederland kocht Atream SAS in 2016 al Port Zélande aan het Noordzeestrand van Ouddorp en in 2017 het 3-sterren hotel Hampton by Hilton op Schiphol. Bij de verkopende partij gaat het om CenterParcs De Eemhof aandeelhouders. Hoewel geen bedragen zijn genoemd, valt de deal in de range boven 100 miljoen euro.

Luc Cohen, real estate partner van Simmons & Simmons, over de aankoop door Atream SAS: “We hebben tijdens het proces van onderhandelingen onze full service en grensoverschrijdende capaciteiten kunnen inzetten. Omdat we gespecialiseerd zijn in het adviseren over alle aspecten van onroerend goed M&A-transacties zijn onze teams uit Amsterdam en Parijs er door gezamenlijk optreden in geslaagd deze deal met succes af te sluiten.”

De Eemhof werd in 1980 geopend als een van de oorspronkelijke Sporthuis Centrum-parken en was het eerste Nederlandse bungalowpark met een subtropisch zwemparadijs. Het complex is 65 hectaren groot en kan 3500 bezoekers herbergen. Na een grote brand in mei 2000 greep CenterParcs de gelegenheid aan om het overdekte winkel- en horecaconcept Market Dome op het park te vernieuwen en te transformeren tot een open plein ‘in mediterrane sfeer’, met daaromheen winkels en horeca.

In 2002 ging dat deel van het park onder de naam Market Square open. Vorig jaar werd aangekondigd dat het plein en de bungalows worden gerenonveerd. Bovendien krijgen Aqua Mundo en Action Factory nieuwe activiteiten.

 

Gerelateerde artikelen