Simac negeerde hoger overnamebod van George Banken

Simac Techniek heeft een mogelijk overnamebod van ondernemer en multimiljonair George Banken niet gedeeld met de aandeelhouders van het bedrijf. Dat meldt de Financiƫle Telegraaf (DFT). Ondertussen is Simac Beheer bijna akkoord met een overname door Simal, het investeringsvehikel van de oprichtersfamilie Van Schagen.
De krant is in bezit van informatie waaruit kan worden geconcludeerd dat Banken in een eerder stadium minimaal 6 euro per aandeel wilde bieden. Dit is aanzienlijk meer dan het bod van Simal voor 3 euro per aandeel. De overnameonderhandelingen tussen Banken en het management van Simac speelde enige jaren geleden.
 
Simac-topman Eric van Schagen, zoon van de oprichter van Simac, heeft de overnameplannen van Banken ter kennisgeving aangenomen maar vond dit naar eigen zeggen niet de beste oplossing voor Simac. Banken wilde Simac samenvoegen met zijn bedrijf Detron. Investeringsbedrijf Simal heeft de overname inmiddels bijna rond want het heeft al 95% van de aandelen Simac in handen.
Gerelateerde artikelen