Sijthoff Media neemt Business Insider Nederland over

Sijthoff Media, uitgever van o.a. MenA.nl, neemt zakelijk nieuwsplatform Business Insider Nederland over.

Sijthoff Media, één van de leidende B2B mediabedrijven in Nederland, heeft zich versterkt met Business Insider Nederland. Met bekende merken zoals Adformatie, Binnenlands Bestuur, AG Connect, HR Praktijk, Alex van Groningen en M&A, had het bedrijf al een stevige positie binnen het B2B medialandschap. De nieuwe combinatie zal bestaan uit 200 medewerkers, een omzet van ongeveer 30 miljoen euro en een gecombineerd bereik van 3,5 miljoen unieke bezoekers per maand.

Business Insider is het grootste zakelijke nieuwsplatform van Nederland met meer dan 2,2 miljoen unieke bezoekers per maand. Business Insider Nederland is de Nederlandse editie van Business Insider, het grootste zakelijke nieuwsmerk ter wereld, dat onderdeel uitmaakt van Insider Inc. Insider Inc. is eigendom van Axel Springer SE. Binnen dit internationale netwerk wordt veel content en expertise gedeeld. Sijthoff Media is met diverse mediamerken, events en opleidingen marktleider in zowel het bedrijfsleven als de overheid.

Willem Sijthoff, CEO van Sijthoff Media: “Business Insider is een fantastisch merk en heeft afgelopen jaren een groot bereik opgebouwd onder de zakelijke doelgroep in Nederland. Dankzij de nieuwe combinatie kunnen we zowel op redactioneel als commercieel gebied elkaar goed aanvullen. Binnen Sijthoff Media werken er dagelijks 50 redacteuren en onderzoekers aan unieke content en vaknieuws dat voor de lezers van Business Insider ook erg relevant is. Dankzij het gecombineerde bereik kunnen we bovendien nieuwe gebundelde proposities aanbieden aan adverteerders en mediabureaus.”

Stefan Smit (Co-Publisher & CCO) en Jeroen de Boer (Co-Publisher & Editor-in-Chief) namens Business Insider: “Wij zijn trots om nu onderdeel te zijn van Sijthoff Media, één van de snelst groeiende mediabedrijven van Nederland. We kijken uit om samen te werken met de diverse redacties en commerciële teams om de groei van Business Insider Nederland en content agency BI Studios verder te versnellen.”
 

Gerelateerde artikelen