Signicat kondigt overname Encap Security aan

Identityspecialist Signicat neemt Encap Security over van AllClear ID.

Encap Security is gespecialiseerd in Strong Customer Authentication (SCA) in de volledige klantcyclus. Het bedrijf biedt onder meer een gebruiksvriendelijke mobiele authenticatie-app. Door de overname verstevigt Signicat zijn marktpositie als expert in digitale identificatie en authenticatie.

Encap Security werd in 2006 opgericht. Het kwam voort uit een project van Noorse banken met als doel het ontwikkelen van een innovatieve oplossing voor mobiele identificatie. Klanten door heel Europa, met name in de financiële sector, gebruiken het SCA-platform van Encap voor allerlei toepassingen rondom authenticatie en security. Encap heeft inmiddels miljoenen eindgebruikers en faciliteert jaarlijks honderden miljoenen transacties. 

Signicat is een leverancier van digitale identiteitsdiensten in heel Europa. Het digitale identiteitsplatform van Signicat omvat het meest complete aanbod aan systemen voor identiteitsverificatie en authenticatie ter wereld. Het platform ondersteunt het volledige identiteitstraject: van identificatie en onboarding via inloggen en toestemming geven tot het ondertekenen van juridisch geldige overeenkomsten. Signicat werd in 2007 opgericht.

Signicat en Encap werken al ruim 10 jaar samen. De overname brengt hun expertise samen. Signicat biedt nu alle technologie die bedrijven in gereguleerde markten nodig hebben voor het verifiëren van identiteiten, onboarding en authenticatie. Daaronder vallen ook digitale handtekeningen en het autoriseren van betalingen via mobiele apparaten – allemaal in lijn met de PSD2-regels voor SCA.

Gerelateerde artikelen