SHV verhoogt bod overname Nutreco naar 3,04 miljard euro

Handelsbedrijf SHV heeft het bod op diervoerfabrikant Nutreco verhoogd naar 45,25 van 44,50 euro per aandeel. Met de verhoging waardeert SHV het volledige bedrijf op 3,04 miljard euro. Dat maakt het familiebedrijf vrijdag bekend. Door de verhoging zijn grootaandeelhouders APG en NN over de streep gestrokken en staan ze achter het overnamebod.
Het bestuur van Nutreco had al eerder aangegeven achter de overname door SHV te staan. SHV en Nutreco hebben afgesproken dat het diervoederbedrijf niet wordt opgesplitst en dat het hoofdkantoor in Nederland blijft. Het Amerikaanse concern Cargill is ook nog steeds in de race voor een overname van Nutreco. Eerder is private equity bedrijf Permira afgehaakt.
Het bod van SHV op Nutreco kreeg vorig jaar al snel veel aandacht. De deal was onder andere genomineerd voor de M&A Award Best Deal 2014. Bij de deal krijgt SHV advies van advocatenkantoor Allen & Overy, financieel adviseur Lazard en transaction support van Deloitte en Bain. Nutreco krijgt advies van advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek, ING Groep, Leonardo & Co en PR-advies van Hill + Knowlton.
Gerelateerde artikelen