Series B investeringsronde voor inkoopsoftware Sastrify

Investeringsronde van 32 miljoen euro geleid door Endeit Capital.

Foto: Sastrify oprichters Maximilian Messing (links) en Sven Lackinger (rechts) 

Vandaag kondigt Sastrify aan 32 miljoen dollar te hebben opgehaald met hun Series B investeringsronde, geleid door Endeit Capital en met deelname van Simon Capital en eerdere investeerders HV Capital, FirstMark Capital en TriplePoint Capital. 

Met deze financiering is Sastrify van plan om hun internationale team in zowel de Verenigde Staten als in Europa -inclusief Nederland- uit te breiden. Bovendien willen ze de productontwikkeling te versnellen door met name te focussen op de behoeften van midmarket en enterprise klanten. De overvloed aan SaaS blijft een aanzienlijk risico voor bedrijven wereldwijd. Volgens onderzoek zullen in 2023 meer dan 200 miljard dollar en 3,9 miljard werkuren worden verspild aan het kopen van software. Met het Sastrify-platform kunnen gebruikers hun hele SaaS-inkooptraject centraliseren, visualiseren en automatiseren. 

"We hebben een platform gebouwd dat inkoop-, financiële- en IT-teams in staat stelt om alle aspecten van hun software-inkoop volledig te optimaliseren", zegt Sastrify CEO en medeoprichter Sven Lackinger. "Onze honderden klanten over de hele wereld hebben ons platform gevalideerd als de meest volledige SaaS-inkoopoplossing. We hebben ons gepositioneerd om ons team verder te laten groeien en blijven werken met onze klanten om hun IT risico te verlagen, tijdsbesparingen van meerdere uren per week te realiseren en miljoenen te besparen op hun SaaS-kosten."

"Als gevolg van de opkomst van SaaS-oplossingen, de versnelde digitale transformatie door Covid en het huidige wereldwijde economische klimaat, is schaalbaarheid van SaaS-beheer een belangrijk instrument geworden voor het runnen van een succesvol bedrijf. Wij geloven dat het platform van Sastrify zeer goed gepositioneerd is om op deze trend in te spelen," aldus Philipp Schroeder, partner bij Endeit Capital.
 

Gerelateerde artikelen