Seedronde voor recruitment chatbot Recrubo.ai

Recrubo laat (latent) werkzoekenden eenvoudig solliciteren via WhatsApp.

Recrubo – dat als tagline heeft: ‘Werf 300% sneller met chat’ – heeft een seed ronde van 600.000 euro gesloten om haar product door te ontwikkelen en commercieel op te schalen.

De ronde wordt ingevuld door Glass Frog Ventures, Pop up Qapital en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM).

Recrubo zet AI technologie in om het wervingsproces van blue collar en servicebedrijven te optimaliseren via chat. Zo kunnen kandidaten laagdrempelig solliciteren en biedt het bedrijven de tools om kandidaten efficiënt op te volgen. Zo wist een maaltijdbezorger uit Amsterdam alle openstaande posities te vervullen en de kosten per nieuwe medewerker te halveren.

“Voor veel functies is een uitgebreid CV niet relevant”, vertelt Niels Tukker, oprichter en CEO bij Recrubo. “Door kandidaten eenvoudig en snel te laten solliciteren via WhatsApp sluiten we beter aan bij de behoeften van de huidige generatie. We slaan een enorme slag als het gaat om gebruikservaring, voor zowel kandidaat als werkgever.”

Solliciteren via Whatsapp
Recrubo automatiseert het sollicitatieproces. Op basis van een vacaturetekst wordt het proces automatisch ingericht. De kunstmatige intelligentie die wordt toegepast begrijpt direct wat voor iemand het bedrijf zoekt en rendert een chatproces. Doordat AI is getraind op de vacaturetekst en bedrijfsinfo, kan hij alle vragen van de sollicitant beantwoorden. De eenvoudige setup zorgt voor grote schaalbaarheid, ook bij verschillende vacatures.

Sinds de lancering van het product anderhalf jaar geleden ging het hard, inmiddels werkt Recrubo voor grote en bekende werkgevers zoals Sodexo, FEBO, DHL en ZEEMAN. De software van Recrubo resulteert nu al in honderden starters per maand en de ambitie is groot: ‘vijf miljoen starters in vijf jaar’.

“We zijn onder de indruk van de klantgerichtheid van het team met een aanstekelijke getting things done mentaliteit”, zegt Steven van Houwelingen van Glass Frog Ventures. “De recruitment chatbot, die naadloos aansluit bij sollicitanten in het mobiele tijdperk, is een fantastische tool voor werkgevers om je te onderscheiden in de huidige krappe arbeidsmarkt.”

 

Gerelateerde artikelen