Seed ronde voor Amsterdams B2B-betaalplatform Sprinque

Sprinque kondigt startkapitaalronde van zes miljoen euro aan om in heel Europa uit te breiden.

De Amsterdamse start-up Sprinque, dat zich positioneert als Europa's meest flexibele B2B-betalingsplatform, heeft een startkapitaalronde van zes miljoen euro opgehaald onder leiding van Connect Ventures, met deelname van Kraken Ventures, Inference Partners en SeedX. Bestaande investeerders Antler, Volta Ventures en Force Over Mass droegen ook bij aan de ronde. 

Het B2B-betalingsplatform van Sprinque stelt handelaren en marktplaatsen in staat om online kopers Pay by Invoice met netto betalingsvoorwaarden aan te bieden, zonder extra risico's te nemen of de operationele overhead te verhogen. 

De startup speelt in op het probleem van zakelijke online transacties dat kopers een factuur verwachten voor hun aankopen en dat kopers gewend zijn om nettobetalingstermijnen van 15, 30 of 60 dagen of langer voor hun factuur te ontvangen. Bij online transacties ontmoeten leveranciers hun afnemers echter niet persoonlijk, waardoor ze over het algemeen terughoudend zijn om de productie te starten, hun producten te verzenden of hun diensten te verlenen, zonder vooraf te weten dat ze betaald zullen worden.

“Sprinque is gebouwd om verkopers en marktplaatsen in staat te stellen Pay by Invoice met betalingsvoorwaarden zo naadloos mogelijk aan te bieden”, zegt Juan Espinosa, mede-oprichter en CEO van het platform.

Aan de kant van de koper voert Sprinque een realtime fraude- en kredietrisicobeoordeling uit wanneer kopers een account aanmaken bij de handelaar, of wanneer ze ‘Betalen op factuur’ selecteren bij het afrekenen. Na goedkeuring geeft Sprinque een doorlopende kredietlijn uit die kopers voor meerdere aankopen kunnen gebruiken. Sprinque betaalt vervolgens de handelaar wanneer de eindfactuur wordt uitgegeven, waardoor het risico van wanbetaling wordt weggenomen.

Zakelijke betalingen is een grote groeimarkt. B2B e-commerce is al 5x zo groot als B2C e-commerce, schrijft Sprinque in het persbericht over de kapitaalronde. Hier hopen Connect Ventures en de andere investeerders van te profiteren bij het opschalen van het bedrijf. 

“In onze zoektocht naar de volgende grote winnaar in B2B-betalingen, bleef het management van Sprinque indruk op ons maken met hun vaardigheden op het gebied van complementariteit en uitvoeringskracht”, zegt Thibault D'hondt, directeur van Force Over Mass. “We zouden niet blijer kunnen zijn om onze investering te verdubbelen en het bedrijf te helpen deze multi-biljoen kans te benutten.” 
 

Gerelateerde artikelen