Seed-investering voor Villari

2,5 miljoen euro voor scheurdetectie in staal.

TU Delft spin-off Villari heeft een seed-investering van 2,5 miljoen binnengehaald, afkomstig van hoofdinvesteerder FORWARD.one en mede-investeerders InnovationQuarter Capital en Delft Enterprises.

Villari heeft een innovatieve sensortechnologie ontwikkeld voor het detecteren en monitoren van kleine breuken en scheuren in staalconstructies. Het monitoren van zelfs de kleinste scheurtjes is van cruciaal belang voor stalen constructies die zwaar worden belast, zoals bruggen met veel verkeer of industriële kranen die dag en nacht zware gewichten tillen.

Villari’s sensoroplossing is gepatenteerd en is al bij verschillende klanten geïnstalleerd, waarbij onder andere bruggen van de Nederlandse overheid en verschillende industriële kranen in havens en staalfabrieken in Europa worden beschermd.

“Het groeiende aantal verouderde bruggen en industriële kranen die onvermijdelijk scheurvorming zullen vertonen, toont de behoefte aan een alternatief dat veel schaalbaarder is dan de huidige status quo”, zegt Paul Pruijmboom, managing partner van FORWARD.one. “Met hun installed base van sensoren heeft Villari bewezen een haalbare en meer betaalbare oplossing in handen te hebben.”

De volgende stap is om schaalvergroting te stimuleren door de technologie wereldwijd uit te rollen. Een belangrijk onderdeel hierin is het opzetten van samenwerkingen met grote onderhoudsbedrijven en het uitbreiden van het team met engineers en verkopers.

Gerelateerde artikelen