SD Worx neemt launch! over

SD Worx, een leverancier van HR- en payrolldiensten, heeft launch! overgenomen, een Nederlands bedrijf dat diensten levert rond de implementering, outsourcing en het onderhoud van cloudsoftware SAP SuccessFactors. SD Worx verwerft 100 procent van de aandelen. De overnameprijs wordt niet bekendgemaakt.

Met deze overname versterkt SD Worx zijn positie in de HR cloud- & payrollmarkt om de digitale HR-behoeften van ondernemingen in heel Europa beter te ondersteunen.

Launch! is opgericht in 2006, heeft ongeveer 120 mensen in dienst en heeft vestigingen in Nederland (hoofdkantoor), Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. Vorig jaar boekte launch! een omzet van 21 miljoen euro, een stijging van 8 procent ten opzichte van 2019. Launch! werkt voor middelgrote tot grote bedrijven met meer dan 2.000 medewerkers, zowel in de openbare- als private sector. Enkele klanten zijn bijvoorbeeld Action, Universiteit Maastricht, Perfetti Van Melle en PostNL. 

SD Worx biedt zijn 'people solutions' in 150 landen aan, berekent de lonen van meer dan 5 miljoen werknemers en behoort hierbij wereldwijd tot de top 5. De meer dan 5.300 medewerkers van SD Worx zijn actief in zestien landen: België (hoofdkantoor), Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Mauritius, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

In 2020 haalde SD Worx een omzet van meer dan 800 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen