Schroders Capital haalde in twee jaar 2,6 miljard op

Recent was er 400 miljoen voor een van de Europese buy-outfondsen.

Sinds begin 2022 heeft Schroders Capital meer dan 2,6 miljard dollar opgehaald voor directe en co-investeringen in private equity. De meest recente fondswerving was Schroders Capital Private Equity Europe Direct III dat werd afgesloten met 400 miljoen euro.

Schroders Capital Private Equity Europe Direct III heeft wereldwijd investeerders aangetrokken. Zowel bestaande klanten als nieuwe investeerders stapten in. De investeerdersgroep bestaat uit onder andere pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen, schenkingen, stichtingen en family offices.

Een sterk succesverhaal is Olink, een Zweedse speler in de life sciences-sector. De investeringen hebben in het bedrijf hebben geleid de grootste opbrengst uit een private equity-investering voor Schroders Capital met een opbrengst van meer dan 325 miljoen dollar bij de exit.

“We zijn enorm dankbaar voor het voortdurende vertrouwen en de steun voor onze wereldwijde investeringen”, aldus Richard Damming, hoofd European Private Equity Investments bij Schroders Capital. “We zijn blij met de groei in directe en co-investeringen.”

Gerelateerde artikelen