Schouten & Nelissen stapt in Ixly

Opleider Schouten & Nelissen neemt een belang in assessmentplatform Ixly. 

Met de aankoop voegt de opleider een e-assessmentplatform toe aan zijn portfolio. IT-investeerder Pride Capital Partners is betrokken als strategisch partner bij de overname.  

Met behulp van het e-assessmentplatform Ixly kunnen bedrijven en organisaties hr-beleid maken op basis van data. Dit gebeurt aan de hand van diverse tests op capaciteit en persoonlijkheid. De software en assesments worden gebruikt voor selectie, ontwikkeling en behoud van personeel. Ixly, opgericht door CEO Diddo van Zand, is inmiddels uitgegroeid tot marktleider als leverancier van testen en software die hr-professionals ondersteunen. Het bedrijf werkt al een tijd succesvol samen met Archipel Academy, een gezamenlijke onderneming van Pride Capital Partners en Schouten & Nelissen. 

Met het aantrekken van investeerders Schouten & Nelissen en Pride Capital Partners is Ixly klaar voor een volgende stap. De overname biedt voor softwareleverancier Ixly de mogelijkheid om zijn internationale uitrol te versnellen. Duitsland en België zijn de eerste landen waar het hr-techbedrijf zijn aanwezigheid wil vergroten. In Vlaanderen won Ixly recent nog een aanbesteding van de overheid.

Schouten & Nelissen speelt met de overname van Ixly in op de vraag van werkgevers naar een verdere ontwikkeling van werknemers tijdens de carrière. De aankoop past binnen de strategie van Schouten & Nelissen om zijn diensten perfect te laten aansluiten op een wereld die steeds complexer wordt, zegt directeur Jan Hein Schouten. “Dit is in lijn met onze filosofie waarbij wij alles uit de kast halen om mensen en organisaties verder te brengen in hun professionele ontwikkeling en persoonlijk groei."
 

Gerelateerde artikelen