Schneider Electric wil Aveva helemaal overnemen

De Fransoos mist nog 40 procent van de Engelse softwaregigant.

Het Franse bedrijf Schneider Electric heeft gezegd dat het overweegt om de Engelse softwareontwikkelaar Aveva volledig over te nemen. Vijf jaar geleden kocht Schneider al zestig procent van het bedrijf, voor 3 miljard pond. Destijds voegde Schneider haar eigen softwaretak samen met Aveva. Het is een FTSE 100-bedrijf.

Nu wil het Franse technologiebedrijf ook de overige veertig procent kopen. Tot 21 september heeft zij de tijd om een bod uit te brengen, volgens regels van de Engelse toezichthouder. Naar de huidige koers is het bedrijf 8,5 miljard pond waard.

Schneider benadrukt dat een volledige overname nog geen gelopen race is. Er is ook nog geen aanbieding gedaan aan aandeelhouders. 

Aveva is een van de oudste technologiebedrijven van Groot-Brittannië. In de jaren zestig ontstond het aan de universiteit van Cambridge. Aveva nam vorig jaar de Amerikaanse concurrent OSlsoft over voor 5 miljard dollar. 
Schneider Electric is in Nederland geen onbekende. Het bedrijf is al jaren actief in ons land. Vorig jaar name zij DC Systems uit Den Haag over. 

 

Gerelateerde artikelen