Schiphol verlengt samenwerking met hyperloopbedrijf Hardt

Vervoer via buizennetwerk alternatief voor korte vluchten.

Schiphol verlengt de samenwerking met hyperloopbedrijf Hardt Hyperloop die in 2018 werd aangekondigd. Volgens de luchthaven kan de hyperloop op termijn een belangrijke rol spelen bij de duurzame ambitie van Schiphol. Zo kan vervoer via het buizennetwerk een alternatief zijn voor korte vluchten vanaf de luchthaven.

Hardt werd een paar jaar geleden opgericht door een groep studenten van de TU Delft. Die had een wedstrijd gewonnen die was georganiseerd door SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van zakenman Elon Musk. Hyperloop kan het best worden vergeleken met buizenpost waarmee het volgens Hardt mogelijk is om snelheden van meer dan 1000 kilometer per uur te bereiken.

Sinds de handtekening ging onder de samenwerking met Schiphol is er onderzoek gedaan naar de rol van de hyperloop. Daaruit kwam naar voren dat 12,5 miljoen van de passagiers die in 2050 via Schiphol zullen reizen, gebruik kunnen maken van de hyperloop als alternatief. Het gaat onder meer om verbindingen tussen Duitse, Belgische, Britse en Franse luchthavens met Schiphol.

Volgens Schiphol is het ondanks de huidige crisis van belang om de blijven investeren in innovatie en duurzaamheid. Financiële details over de deal werden niet gemeld.

Gerelateerde artikelen