Schiphol neemt luchthavenretailer Kappé over

Schiphol en Kappé hebben een principeovereenkomst over een overname.

Per 1 januari 2024 verwerft Schiphol 100 procent van de aandelen en wordt volledig eigenaar van de luchthavenretailer Kappé. Met de overname zet Schiphol een volgende stap richting de vernieuwing van het winkelaanbod op de luchthaven.

Kappé verkoopt parfums, cosmetica, zonnebrillen en drogisterijartikelen in vijftien winkels op Schiphol. Schiphol wil met de overname het bedrijf voortzetten en verder investeren in deze winkels en vooruitkijken naar nieuwe winkels en concepten. Continuïteit voor de winkels en medewerkers staat centraal. Daarnaast zet Schiphol in op de reeds ingezette professionalisering van Kappé en de samenwerking met commerciële partners. De overname stelt Schiphol op de lange termijn in staat om de beschikbare vierkante meters flexibel in te richten, met ruimte voor innovatie en een betere winkelervaring voor passagiers.

Kappé is sinds 1950 een commerciële retailer op Schiphol en daarmee een belangrijke partner, met de winkelconcepten Perfumes & Cosmetics, Drugstore en Sunglasses. Kappé heeft ruim 300 medewerkers in dienst.

De overname is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt en adviezen van de ondernemingsraden van zowel Kappé als Schiphol.

Gerelateerde artikelen