Scale-up in gezichtsherkenning haalt kapitaal op

Ontwikkelaar privacy proof gezichtsherkenning 20Face haalt 1,3 miljoen euro op voor verdere groei.

20Face, de Nederlandse scale-up die zich richt op privacy proof gezichtsherkenning, heeft met succes een financieringsronde van 1,3 miljoen euro afgerond. De investering komt zowel van bestaande aandeelhouders, waaronder Value Creation Capital en Oost NL, als van Twinning Participaties, dat als nieuwe aandeelhouder toetreedt.

20Face, begonnen als spin-off van de Universiteit Twente, heeft zich de afgelopen jaren gepositioneerd als voorloper op het gebied van gezichtsherkenningstechnologie die de privacy van gebruikers waarborgt. De technologie van 20Face wordt al ingezet in diverse sectoren, zoals bij bedrijfsverzamelgebouwen, beveiligde omgevingen, zorginstellingen en recreatie locaties. Onlangs rondde 20Face een project af waar 23 locaties van FairPlay Casino werden uitgerust met gezichtsherkenning voor toegang.

“Onze technologie is uitermate geschikt voor locaties waar veel mensen gecontroleerd en snel naar binnen moeten. Safe seamless access noemen wij dat”, aldus Frank ter Kuile, CCO van 20Face. “Bij gezichtsherkenning ligt het risico op privacyschending op de loer, terwijl veiligheid niet ten koste mag gaan van de privacy van het individu. Onze oplossing geeft de gebruiker controle over hun eigen gegevens. Het waarborgen van de privacy van onze gebruikers en het voldoen aan de Europese privacywetgeving is voor ons van groot belang.”

Investering voor verdere ontwikkeling
20Face gebruikt de investering om de groei van de onderneming en verdere ontwikkeling van hun innovatieve technologie te versnellen. Daarbij wil het Enschedese bedrijf nieuwe markten betreden en strategische partnerschappen aangaan.

Gerelateerde artikelen