Sandra Lagumina en Jack Azoulay treden toe tot Argos Wityu

Het toonaangevende onafhankelijke Europese investeringsfonds Argos Wityu benoemt twee Senior Partners.

De nieuwe partners zullen actief bijdragen aan de implementatie van een nieuwe investeringsstrategie die gericht is op diepgaande milieutransformatie voor Europese bedrijven, als aanvulling op de strategie die Argos al meer dan drie decennia succesvol maakt. Dit baanbrekende milieu-impactfonds, waarvan de details in de komende weken bekend zullen worden gemaakt, zal zowel financiële als ecologische prestaties nastreven. 

Sandra Lugumina, Frans-Italiaans, treedt per 1 oktober 2022 in dienst bij Argos Wityu. Ze heeft bijna 20 jaar gewerkt aan het duurzaam transformeren van bedrijven vanuit strategisch, operationeel en bestuurlijk oogpunt en heeft geholpen bij het financieren van hun transformatie. Ze heeft ook de ontwikkeling en fundamentele veranderingen binnen energiebedrijven ondernomen en ondersteund. Sandra was meest recentelijk Partner bij Meridiam, waar ze eind 2017 in dienst trad als Director of Operations belast met vermogensbeheer, voordat ze Deputy CEO werd. Bij Meridiam ontwikkelde en leidde ze de strategie voor het beheer van een portefeuille van meer dan 100 activa en bedrijven over de hele wereld. Ze regisseerde ook de transformatie van Meridiam naar een bedrijf met een missie en speelde een actieve rol in de ontwikkeling van de groep.

Jack Azoulay, Frans-Brits, heeft zich onlangs bij Argos Wityu aangesloten. Hij was nauw betrokken bij de ecologische transitie-initiatieven van de Franse regering tijdens de eerste termijn van president Macron. Hij heeft uitgebreide kennis van grote industriële bedrijven en heeft actief bijgedragen aan de transformatie van de Franse Postgroep. Jack was sinds 2018 stafchef bij het ministerie van Ecologische Transitie. Gedurende een periode van vier jaar was hij actief betrokken bij het overheidsbeleid op het gebied van energie, huisvesting, vervoer en biodiversiteit en ontwikkelde hij een grondige kennis van milieukwesties. Hij speelde met name een belangrijke rol bij het uitwerken van belangrijke wetten op het gebied van biodiversiteit, energie en klimaat. Hij hield ook toezicht op de inzet van 30 miljard euro groene investeringen in het post-Covid-herstelplan van Frankrijk en implementeerde maatregelen om de gevolgen van de recente stijging van de energieprijzen te verzachten, als onderdeel van het ‘veerkrachtplan’ van het land.

Gerelateerde artikelen