Sandd neemt Van Straaten Post over

Postbedrijf Sandd neemt branchegenoot Van Straaten Post over om zo sterker de concurrentie aan te kunnen gaan met marktleider PostNL. Er werden geen financiƫle details gemeld over de overname die nog moet worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

De combinatie bedient zowel consumenten als de zakelijke markt met volledig landelijke dekking en vijfdaagse bezorging. Volgens de partijen vult de dienstverlening van Sandd en Van Straaten Post elkaar goed aan en is er nu een sterk alternatief voor marktleider PostNL.

Er werken meer dan 1100 medewerkers bij Van Straaten Post. Sandd verwacht dat het fusiebedrijf dit jaar een omzet zal draaien van 195 miljoen euro, met ruim 20.000 werknemers. De overname moet in het vierde kwartaal afgerond worden.

Met de overname geeft Sandd invulling aan zijn strategie om een deel van de universele postdienst voor consumenten en zakelijke klanten uit te kunnen voeren, met naar eigen zeggen behoud van kwaliteit en tegen lagere kosten. Binnen het management van Sandd werden in de afgelopen tijd verschillende wijzigingen doorgevoerd om het bedrijf hier op voor te bereiden.

Oprichter en topman Paul van Straaten van het in 2004 opgerichte Van Straaten Post zal de functie van commercieel directeur gaan uitvoeren binnen het nieuwe fusieconcern. Rob Brakenhoff is inmiddels aangesteld als bestuursvoorzitter van het nieuwe postbezorgbedrijf. Voormalig topman Ronald van de Laar van Sandd is nu president-commissaris.

Bron: ANP

Gerelateerde artikelen