Samuel Garcia Nelen naar Greenberg Traurig

Greenberg Traurig breidt het Corporate M&A-team verder uit met komst Samuel Garcia Nelen.

De Amsterdamse vestiging van het internationale advocatenkantoor Greenberg Traurig, LLP zet haar strategische groei voort met de komst van Samuel Garcia Nelen als Shareholder Corporate / Mergers and Acquisitions (M&A). Vorige maand werd ook al Shareholder Maarten de Boorder aan dit team toegevoegd. Garcia Nelen maakt de overstap van Allen & Overy.

Garcia Nelen richt zich op private en publieke M&A transacties, alsmede ECM. Hij adviseert bovendien corporates en financiële instellingen over corporate governance, beursregels en ESG. In 2020 voltooide hij een proefschrift over corporate governance rond strategische kwesties bij beursgenoteerde ondernemingen. Hij is parttime universitair docent ondernemingsrecht aan de Erasmus School of Law.

“Samuel wordt gezien als toonaangevend op het gebied van publieke en private fusies en overnames, kapitaalmarkttransacties en corporate governance”, aldus Co-Managing Shareholders Herald Jongen en Thomas van der Vliet. “Zijn praktijk en ervaring zijn complementair aan onze bestaande praktijk en dit maakt dat wij onze M&A positie verder kunnen versterken, zowel nationaal als internationaal.”

Bas Vletter, voorzitter van de M&A praktijk: “Ik ben blij dat we met Samuel in korte tijd een tweede sterke Shareholder aan ons team kunnen verbinden. Dit markeert een belangrijke mijlpaal in de groei en toekomst van ons kantoor, en stelt ons in staat om nog beter te voldoen aan de wensen van onze cliënten.”

Garcia Nelen: “Ik ben erg enthousiast om bij te dragen aan de groei van de Amsterdamse vestiging. Greenberg Traurig is een internationaal powerhouse en het Amsterdamse team is zeer getalenteerd en ambitieus. Ze leveren topkwaliteit op een pragmatische manier en hebben daarbij ook nog plezier. Ik ben ervan overtuigd dat we onze positie op de Nederlandse markt de komende jaren verder kunnen uitbouwen.”

Gerelateerde artikelen