Samenwerking Defacto Software en Smart VR Lab 

Softwarebedrijf Defacto en en Full Service VR en AR bedrijf Smart VR Lab gaan intensief samenwerken. Defacto heeft ook een substantieel bedrag geïnvesteerd in Smart VR Lab.

Defacto Software uit Groningen is met haar producten CAPP LMS en CAPP Agile Learning een belangrijke speler in de Nederlandse en Duitse Learning & Development-markt. Met name in de zorgsector heeft Defacto een significant marktaandeel, mede dankzij het Leermanagementsysteem CAPP.

Het Amsterdamse Smart VR Lab werd in 2016 opgericht en is een Full Service VR en AR bedrijf. Het bedrijf maakt interactieve Virtual Reality en Augmented Reality voor onder meer trainingen en verandertrajecten. Smart VR Lab biedt organisaties een Virtual Reality CMS om e-Learning met 360 graden video mogelijk te maken. Daarnaast ontwikkelt Smart VR Lab een platform om interactieve video te creëren en te hosten. 

Een koppeling tussen de systemen van beide organisaties biedt voor beide organisaties en voor de eindgebruikers significante voordelen. Beide organisaties werken vanuit dezelfde technische omgeving, integratie van beide organisaties en uitwisseling van technische kennis en kunde worden daardoor optimaal benut. Zo richten Defacto en Smart Lab zich op de verdere ontwikkeling van VR voor de medische sector. VR biedt o.a. de mogelijkheid om op een risicovrije manier de besluitvorming en reacties van artsen en chirurgen in stressvolle situaties te testen. 

Defacto heeft een substantieel bedrag geïnvesteerd in Smart VR Lab. Dit werd mogelijk via de investeringsronde die Smart VR Lab heeft ingezet via het platform Leapfunder. De investeringsronde liep tot begin februari. Het opgehaalde groeigeld zal worden ingezet voor de doorontwikkeling van het Smart VR Lab platform.

Gerelateerde artikelen