Ruulke Bagijn verlaat PGGM voor AXA

Ruulke Bagijn, Chief Investment Officer Private Markets, vertrekt bij pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM. Zij wordt per 1 mei 2016 Global Head of Real Assets Private Equity van AXA Investment Managers-Real Assets in Parijs.

​”Ruulke is voor PGGM een belangrijke collega geweest," zegt Eloy Lindeijer, Chief Investment Management van PGGM in het persbericht. "Zij heeft veel betekend voor de uitbouw van ons private markten-platform dat klanten toegang biedt tot beleggingen in onder meer private equity en infrastructuur." 

Bij AXA Investment Managers, de vermogensbeheertak van de verzekerings- en beleggingsreus AXA, zal Bagijn vanuit de hoofddirectie leiding gaan geven aan de opbouw van de private equity en infrastructuur beleggingen in het bijzonder. AXA is beursgenoteerd en van origine Frans.

Bagijn trad in 2009 bij PGGM in dienst als hoofd van het Private Equity team. In 2012 werd zij benoemd tot Chief Investment Officer Private Markets en tevens lid van het MT van PGGM Vermogensbeheer. Voordat zij bij PGGM kwam was Bagijn onder meer managing director bij 4RAE, een private equity fonds dat zich specialiseert in investeringen in duurzame energie. 

In haar statements op de website van PGGM maakte Bagijn een aantal kritische kanttekeningen over de private equity sector. "PvdA-Tweede Kamerlid Henk Nijboer vraagt terecht aandacht voor excessen in Private Equity. Het is ook belangrijk het debat over deze beleggingscategorie genuanceerd te houden, schrijft Ruulke Bagijn," schreef de investment officer afgelopen oktober.

 

 

Gerelateerde artikelen