Rutger van Nouhuijs van ABN AMRO naar Citigroup

CEO Corporate & Institutional Banking van ABN AMRO Rutger van Nouhuijs gaat naar Citigroup.

Rutger van Nouhuijs (1962) was CEO Corporate & Institutional Banking en lid van het Executive Committee van ABN AMRO. Zijn benoeming markeert het einde van een 28-jarige carrière bij ABN AMRO.

Hij is bij Citigroup in dienst getreden als hoofd Banking, Capital Markets & Advisory (BCMA) voor de Benelux, gevestigd in Amsterdam. Citigroup heeft hem aangetrokken om een adviesteam in de Benelux te leiden, waarmee de Amerikaanse zakenbank haar personeelsbestand in Europa verder uitbreidt.

Gisteren werd bekend dat ABN AMRO zijn organisatiestructuur aanpast. De vier divisies worden teruggebracht tot drie en die krijgen nieuwe directeuren. Behalve van Nouhuijs vertrekken ook directeuren Pieter van Mierlo en Frans van der Horst (zij het pas later dit jaar, als hun termijn afloopt).

ABN AMRO kent nu nog de takken Retail Banking, Private Banking, Commercial Banking en Corporate & Institutional Banking. Die worden vervangen door drie nieuwe divisies, die meer georganiseerd zijn rond het type klant dat ze bedienen. Choy van der Hooft-Cheong krijgt de leiding over de nieuwe klantentak Wealth Management en Dan Dorner over Corporate Banking. Voor het segment Personal & Business Banking wordt nog een nieuwe bestuurder gezocht.

 

 

Gerelateerde artikelen