Ruim baan voor verkoop van Vitesse 

De Russische eigenaar geeft de aandelen van de voetbalclub weg.

De Russische eigenaar Valeri Oyf van Vitesse wil zijn aandelen van de voetbalclub overdragen aan de Stichting Betaald Voetbal "Vitesse-Arnhem". Met de overdracht van de aandelen wordt ook de schuld van naar schatting 150 miljoen euro van de Arnhemse Eredivisieclub kwijtgescholden. 

Zakenman Oyf had vanwege de inval van Rusland in Oekraïne al aangekondigd dat hij de club wil verkopen. De overdracht van de aandelen betekent dat Vitesse nu zelf het beheer krijgt en de koers kan bepalen bij een overname door een andere partij. 

Vitesse geeft aan dat er al een intentieovereenkomst is getekend met de beoogde koper. Het is de bedoeling dat die overeenkomst in de komende periode zal worden omgezet in een definitief koopcontract. Wie de nieuwe eigenaar wordt, maakt de club niet bekend. Eerder kwam via regionale media naar buiten dat vastgoedmagnaat Michael van de Kuit, de eigenaar van stadion Gelredome, Vitesse wil kopen.

De Stichting Betaald Voetbal "Vitesse-Arnhem" was al in het bezit van het zogenoemde prioriteitsaandeel, maar krijgt nu alle gewone aandelen van de club erbij. De club benadrukt dat de aandelenoverdracht nog formeel moet rondkomen en dat ook de licentiecommissie van de KNVB nog goedkeuring moet geven.

(ANP)

Gerelateerde artikelen