Ruim $900 miljoen voor mobiele bank N26

De mobiele bank N26 heeft bij een series E-financieringsronde meer dan 900 miljoen dollar opgehaald. 

Dit is de grootste financieringsronde tot nu toe voor een digitale bank in Europa. De recente financiering verhoogt de waardering van het bedrijf tot meer dan $9 miljard, waardoor de in Berlijn gevestigde pionier de hoogst gewaardeerde fintech in Duitsland is en behoort tot de top 20 fintechs ter wereld. 

De ronde werd geleid tech-investeerders Third Point Ventures en Coatue Management, en werd vergezeld door Dragoneer Investment Group en bestaande investeerders van N26. N26 werd ook ondersteund door Goldman Sachs Bank Europe, die optrad als plaatsingsagent voor dezeronde.

De mobiele bank zal haar nieuwe financiering gebruiken om haar aanbod voor mobiel bankieren aanzienlijk uit te breiden. N26 zal ook het wereldwijde team verder opschalen en streeft ernaar om de komende jaren 1.000 nieuwe teamleden aan te nemen, met focus op product, technologie en cybersecurity. 

Daarnaast zal N26 zijn pool van personeelsaandelen aanzienlijk uitbreiden. Deelname aan het Employee Stock Ownership Plan (ESOP) wordt uitgebreid naar 100% van de werknemers als onderdeel van een van de grootste ESOP-programma's in Europa. 

Gerelateerde artikelen