Roularta Media neemt Helden Magazine over

Oprichter Barbara Barend blij dat het tijdschrift behouden blijft.

Roularta Media Group neemt de titel Helden Magazine over via zijn Nederlandse dochteronderneming, Roularta Media Nederland BV. Met deze overname versterkt Roularta Media Group opnieuw zijn marktpositie in Nederland, specifiek in het sportsegment. Eerder nam de mediagroep ook al WPG Media over, waarmee het voet aan wal zette bij het mindfullnesssegment.

Met de toevoeging van Helden Magazine aan de merkenportfolio van Roularta Nederland – telt de Belgische uitgever nu 29 tijdschrifttitels in ons land. Andere sporttitels in de Nederlandse portfolio zijn bijvoorbeeld Formule 1 en Fiets, dat werd overgenomen in 2022.

Helden Magazine is opgericht in 2009 en brengt persoonlijke verhalen over sporters. Verhalen over glorierijke sportprestaties, maar evenzeer over de andere kant van de medaille.

Helden Magazine heeft een printbereik van 175.000 lezers per editie en een maandelijks digitaal bereik van 1,8 miljoen impressies via de website en sociale media. De podcast wordt door ruim 20.000 luisteraars per maand beluisterd.

Barbara Barend, oprichter en directeur van Helden, zegt blij te zijn dat het magazine voorgezet kan worden. “Met veel plezier hebben we Helden de afgelopen jaren zelfstandig gemaakt. Nu is de tijd aangebroken onderdeel te worden van een grotere club om ook de volgende stappen te kunnen zetten.”

Gerelateerde artikelen