Rotterdams havenbedrijf Liftcom in Belgische handen

Koper Gantrex stond in 2022 in de etalage, maar is nu op overnamepad.

Het Belgische bedrijf Gantrex Group neemt Liftcom over, een Rotterdams bedrijf dat gespecialiseerd is in havenkranen. Tegenwoordig richt Liftcom zich op het inspecteren, onderhouden, repareren en verhuizen van nieuw en operationeel havenmaterieel. Gantrex probeert door middel van de deal wereldspeler te worden in de markt voor havenkranen, ook wel aangeduid met de nette term port crane services.

Gantrex, een ruim veertig jaar oude multinational, is wereldwijd marktleider in de toelevering van kraan- en spoorrails die gebruikt worden in havens, scheepswerven, staalfabrieken, aluminiumsmelterijen, spoorwegdepots en zware industrie├źn. De groep realiseert een omzet van 113 miljoen euro.

Het bedrijf is sinds 2015 eigendom van private equitybedrijf Argos Wityu. Twee jaar geleden probeerde de investeerder tevergeefs een koper te vinden voor de Vlaamse railspecialist. Toen dat niet lukte is Gantrex op overnamepad gegaan. In 2022 werd het Spaanse ABS Consultor overgenomen.

Van verkoop van de Belg lijkt geen sprake meer te zijn voorlopig. Argos Wityu laat weten dat de omzet van Gantrex in 2026 zal verdubbelen.

Gerelateerde artikelen