Rothschild en KPMG adviseren bij overname tandenbedrijf Curaeos

Investeerder EQT koopt het Nederlandse Curaeos van Bencis Capital. Rothschild en KPMG adviseren bij de deal.

Rothschild adviseert verkoper Bencis Capital Partners bij de verkoop. Het hierbij betrokken deal team bestond uit Sander Griffejoen, Hedley Goldberg, Miles Davies, Ashley Southcot, Ruben Moses, Ravi Shah en Mariana Sampaio e Mello.
 
EQT heeft KPMG ingeschakeld voor ondersteuning van de transactie. Een team onder leiding van Niek Kolkman is hiervoor verantwoordelijk. Hij werkte samen met Chris Holden, Wouter Moet, Julien Cossen, Thessa Hoogendorp, Yoram Wettstein, Quinten Volleman en Nicolai Goetheer. Arnout Haeser is namens KPMG Meijburg als teamleider verantwoordelijk voor het belastingadvies bij de overname.
 
De tandartsenketen heeft meer dan 220 locaties verspreid over Nederland, Duitsland, Italië, België en Denemarken. Het bedrijf had in 2015 een brutobedrijfsresultaat van 9 miljoen euro en een omzet van 68 miljoen. In mei 2017 fuseerden Dentconnect en Samenwerkende Tandartsen. Hierdoor werd Dentconnect, dat onder de holding van Curaeos valt, de grootste speler op de Nederlandse markt van tandartspraktijken.

Curaeos heeft onder Bencis Capital een buy-and-build strategie gehanteerd. Zo werd in 2011 Tandvitaal gekocht en in 2015 Smile Clinics.
Jim Vermeule, CEO van Curaeos, verwacht dat onder EQT nog meer groei bereikt kan worden door dezelfde buy-and-build strategy te hanteren. Vermeule geeft in een toelichting op de deal aan in EQT een partner te hebben gevonden die hen in staat stelt door te bouwen tot een leidende tandartsenorganisatie in Europa.

Gerelateerde artikelen