Unica benoemt Ron van Laar als nieuwe CFO

Nieuwe financieel topman gaat bijdragen aan groeistrategie waar ook acquisities onderdeel van zijn.

Unica maakt bekend Ron van Laar (50) vanaf 1 juli 2021 te benoemen tot CFO. Hij volgt Bert Moser (61) op die na een dienstverband van 33 jaar bij Unica afscheid neemt als bestuurder. Moser was sinds 1988 CFO van Unica en treedt toe als adviseur van de RvC van het bedrijf. 

Ron van Laar is momenteel werkzaam als CFO bij Dynniq en heeft veel ervaring in financiële bestuursfuncties van uiteenlopende bedrijven. Unica is met een omzet van 539 miljoen euro in 2020 en 3.000 werknemers een van de grootste technisch dienstverleners van ons land. “Unica is een toonaangevende speler in de branche en een succesvol bedrijf. Gecombineerd met de open en warme kennismaking is dit een prachtige vervolgstap in mijn carrière. Ik zie het als een uitdaging om niet alleen de basis van de groeistrategie te versterken, maar ook om de sterke bedrijfscultuur te behouden”, aldus de nieuwe CFO. 

Combinatie van autonome groei en door acquisities 
Samen met grootaandeelhouder Triton werkt Unica aan het verder uitvoeren van de strategie van gerichte groei in nieuwe en bestaande segmenten via autonome groei en acquisities. Unica is mede daardoor zeer goed gepositioneerd om in te spelen op de aanwezige kansen in de markt. Unica verwacht ook de komende jaren elk jaar overnames te blijven doen. Gerichte overnames zijn voor elk cluster onderdeel van de groeistrategie. Unica verwacht voor 2021 een omzet te realiseren van minimaal 600 miljoen euro en een verdere groei van het rendement.

Gerelateerde artikelen