Robert Specken benoemd tot Hoofd Corporate Finance M&A Nederland bij ING

Robert Specken (44) is benoemd tot hoofd Corporate Finance M&A van ING in Nederland. Daarnaast is Marco Gulpers aangesteld als hoofd Sector Advisory voor consumentenproducten & agri-bedrijven, en Marcus Looijestijn als hoofd Corporate Finance Mid-Market in Nederland.
“ING heeft de afgelopen jaren gestaag een leidende positie in de Nederlandse M&A-markt opgebouwd door voortdurend te investeren in de brede expertise die we als internationale bank aan onze Nederlandse klanten kunnen aanbieden,” aldus Maurits Duynstee, hoofd Corporate Clients & Products Nederland en co-head Global Corporate Finance bij ING.
 
Over de benoeming van Specken zegt Duynstee: “Robert Specken heeft 18 jaar ervaring in de markt voor overnameadvies en kapitaalmarkttransacties – ook wel M&A en ECM genoemd – en is in de loop der jaren bij diverse grote transacties  betrokken geweest voor klanten van ING. Hij is de aangewezen persoon om het Nederlandse M&A-team te leiden bij de volgende fase, waarin we onze internationale sectorkennis nog meer uitbreiden om onze klantrelaties verder te verdiepen.”
 
Robert Specken werkt sinds 2008 bij ING als Managing Director bij de divisie Corporate Finance. Hij rapporteert in deze nieuwe rol voor de Nederlandse markt aan Maurits Duynstee.  
Marco Gulpers (45) is bij ING Corporate Finance aangesteld om de internationale sectorkennis van het team te versterken voor strategisch advies aan producenten van consumentenproducten en agri-bedrijven. Gulpers werkt sinds 2005 als aandelenanalist bij ING en heeft de afgelopen jaren een sterke reputatie opgebouwd vanwege zijn kennis op het gebied van de sectoren consumentenproducten en agri-bedrijven.
Naast de traditionele focus op de bovenkant van de markt, geeft ING ook een extra impuls aan haar activiteiten voor transacties in de M&A-markt voor middelgrote bedrijven. ING voorziet hier de sterkste toename van de vraag naar advies van klanten. Om deze groei te faciliteren heeft de bank Marcus Looijestijn (42) aangesteld om het M&A-team aan te sturen dat zich richt op klanten uit dit segment. Looijestijn heeft hiervoor ruim zestien jaar bij ABN Amro gewerkt, waarvan de laatste elf jaar als Executive Director bij het onderdeel Corporate Finance.
 
Gerelateerde artikelen