Robeco-platform naar Van Lanschot Kempen

Robeco gaat zich toeleggen op pensioenfondsen en overheden.

Van Lanschot Kempen neemt het online beleggingsplatform van Robeco over. Dit maakten Van Lanschot en Robeco donderdag bekend. De combinatie is per eind 2022 goed voor zes miljard euro aan vermogen van ongeveer 150.000 klanten. Hoeveel Van Lanschot Kempen heeft betaald voor de deal, is niet bekendgemaakt.

De particuliere en MKB-klanten met een Robecorekening worden ondergebracht bij Evi van Lanschot, onderdeel van Van Lanschot Kempen. Evi heeft momenteel ongeveer 1,3 miljard euro onder beheer. Evi van Lanschot zal beleggingsfondsen en -oplossingen van Robeco gaan aanbieden.

Robeco wil zich focussen op vermogensbeheer voor pensioenfondsen, overheids- en andere instellingen en het aanbieden van haar fondsen via banken, verzekeraars en andere intermediairs. 

Medewerkers van Robeco Retail Nederland gaan over naar Van Lanschot Kempen. Het integratietraject duurt ongeveer twee jaar en de eenmalige kosten hiervoor bedragen naar verwachting circa acht tot elf miljoen euro. De transactie wordt naar verwachting afgerond in juni 2023 en is onder voorbehoud van eventueel vereiste goedkeuringen van toezichthouders.
 

Gerelateerde artikelen